Våra Smyckes Material

Alla våra smycken är tillverkade i hudvänliga material.

Silver Smycken

Alla våra silversmycken är tillverkade i sterlingsilver 925, som är den högsta kvalitén som silversmycken tillverkas i.
Sterling silver är det silver som vanligtvis används till smyckestillverkning. Sterlingsilver består av 925 tusendelar (92,5%) silver och resten koppar. Sterlingsilver är vitare och mjukare att arbeta med.

Allt silver mörknar med tiden, det är faktiskt ett kännetecken för silver med hög silverhalt. Silver reagerar på svavelväte och syre som finns i luften, på huden, tyger, plaster, gummi, cigarettrök, fossila bränslen, parfym och vissa hudkrämer. Oxidationen är oundviklig men är lätt att åtgärda genom smyckesvård.

Silvret håller sig finast ju mer det används. När man inte använder sina silversmycken förvaras de bäst i en plastpåse på en torr och mörk plats.
När silvret förlorar sin glans, oxiderar (mörknar) eller gulnar, putsar du enklast upp det med en putsduk för silver. Det finns även många bra silverdip på marknaden.

Stål Smycken

Rostfritt stål är ett hårt material som inte oxiderar. Stålet är mörkare i färgen än vad silver är, och är ett lättskött material som inte behöver underhållas. Blir smycket smutsigt kan det rengöras med lite såpa och vatten.

Rostfritt stål innehåller halter av nickel, men det är så hårt bundet i metallen att inget nickel släpps ut. Därför är det ett populärt material för nickelallergiker.
Smycken i stål kan användas då du duschar eller badar hemma. Undvik dock saltvatten som kan få stålet att rosta om det har småskador eller inte blir rengjort efter badet. Ska du bada i havet så ta av dig smycket innan, samma gäller om du ska bada i bassänger där vattnet innehåller klor.

Titan Smycken

Alla våra titansmycken är tillverkade av högsta kvalitet G23 titanium, 100% titan. Det är oerhört motståndskraftigt mot korrosion och rost.
Till skillnad från rostfritt stål, kan du använda smycket även då du badar i saltvatten eller i bassänger där vattnet innehåller klor utan att göra rent det efteråt.Titan väger mindre än stål, men har samma mörka färg.